MIJN DFI

Inloggen

DIRECT CONTACT

+31 (0)318-303967

Minder emotie

Snelle service

Verlaging DSO

Snellere cash-flow

Geen vertraging

DFI Facturatie

Facturatie is een onderdeel waar veelal te weinig aandacht aan wordt besteed. Dit terwijl het de ruggengraat van een onderneming is, men gaat er veelal van uit dat de factuur keurig op tijd en zonder problemen zal worden voldaan. Helaas is dit niet altijd het geval en men doet er verstandig aan om het debiteurenbeheer daarom eens goed onder de loep te nemen.

Er komt een hoop kijken bij een goed debiteurenbeheer. Betalingstermijnen dienen te worden overeengekomen, algemene voorwaarden dienen te worden geaccepteerd, eventuele kortingsregelingen moeten worden opgenomen en vragen moeten snel en correct behandeld worden. Vervolgens moeten gedane betalingen worden verwerkt en moet de administratie constant up to date zijn.

DFI Facturatie neemt dit proces uit handen op een wijze welke bij uw bedrijf past. Wij zijn niet gebonden aan slechts een enkele werkwijze maar implementeren, in samenwerking met u, een facturatie traject specifiek voor uw onderneming. Van het opmaken en verzenden van uw facturen tot aan het boeken van de betalingen, iedere stap binnen dit proces kunnen wij uit handen nemen. Wilt u slechts een gedeelte van de handelingen uitbesteden? Uiteraard kunnen wij ook dat voor u realiseren. Voor zowel een enkele factuur als uw gehele (internationale) facturatieproces bieden wij een passende oplossing.

In debiteurenbeheer gaat veel tijd en geld zitten, veel bedrijven onderschatten deze kosten. Verreweg de meeste kosten zitten in klantenservice en software. Onderzoek door een aantal credit management experts heeft uitgewezen, dat de meeste ondernemers van mening zijn dat een factuur gemiddeld € 2,00 kost, in werkelijkheid zijn de kosten soms wel honderden procenten hoger met uitschieters tot wel € 60,00 per factuur.

Door de facturatie uit te besteden kan er in sommige gevallen tot wel 70% bespaard worden op de uitvoeringskosten.

De werkwijze van DFI Facturatie

Stap 1: Oriëntatie

Tijdens een oriënterend gesprek bespreken we uw wensen en bekijken we de mogelijkheden om uw debiteurenbeheer zo efficiënt mogelijk te maken. Uiteraard kan dit telefonisch maar indien gewenst komt een van onze adviseurs natuurlijk graag bij u langs om alles met u door te nemen.

Stap 2: De mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos. Het facturatie proces moet immers aansluiten bij uw werkwijze en uw bedrijf. Denk hierbij aan betalingstermijnen, aantal herinneringen en ga zo maar door. Wij passen onze werkwijze aan op uw wensen maar zullen u uiteraard voorzien van passend advies om zeker te zijn van een effectief beleid.

Stap 3: Het proces

Wij voeren het facturatie proces zeer zorgvuldig uit. Indien uw klant een vraag heeft over de factuur dan nemen wij de tijd om uw klant te woord te staan, een tevreden debiteur is voor ons van enorm groot belang. Het gehele proces is voor u inzichtelijk in uw eigen account zodat u op elk gewenst moment precies weet hoe het er voor staat.

Stap 4: Uitbetaling

Wij keren binnengekomen gelden uiterlijk binnen 7 dagen na ontvangst aan u uit. Bij grotere aantallen ontvangt u het totaalbedrag van alle betalingen tezamen op uw rekening welke wij wekelijks in een rapportage aan specifiëren. Zo heeft u geen honderden betalingen te verwerken, en bespaart u dus een hoop tijd en kosten aan uw boekhouding.

Facturatie1

Door de facturatie uit te besteden..

kan er 70% bespaard worden op de uitvoeringskosten.